Den Země

22.05.2013 17:33

V pátek 17. Května proběhl na naší škole Den Země. Šesté ročníky čekal výlet do Hůrky. Část žáků naší třídy šla pomáhat na Střelnici, kde soutěžily ve znalostech děti 1. Stupně.

Zbytek naší třídy vyrazil, s mraky v zádech, do Hůrky. Za Autokempem nás čekal první úkol – měli jsme vymyslet logo Dne Země ze samých přírodnin, které byly v okolí. 6. A tento úkol vyhrála, protože my jsme se nedokázali domluvit, jak bude logo vypadat.

Před vstupem do Hůrky jsme si nasadili rukavice, vytáhli igelitové pytlíky a šli čistit les. Byli jsme překvapeni, jak čisté jsou všechny turistické cesty, které vedly k propasti a do Teplic. Zazávodili jsme si v lese a došli do lázní. Protože začalo svítit slunce, vymysleli jsme hru – „kdo bude dřív mokrý“. Z prázdných lahví od pití se staly zalévací konve a hra začala. Tentokrát jsme jasně vyhráli – 80% žáků naší třídy bylo úplně mokrých. Zpáteční cesta byla plná „čvachtajících bot“, mokrých triček a kraťasí, přesto jsme se na závěr zastavili v parku a bez problémů zdolali lanovou pyramidu.